Post Details

U hotelu Onogošt, večeras u 20h svečano će biti otvorena Craft pivara „Mammut“.

 

Pivaru otvara kompanija “SL Montenegro” koja će na tržište plasirati pet vrsta piva: Prime, Pilsner, Mozaic, Indian Pale Ale i Stout.

Pivo će se proizvoditi upravo u podrumu hotela Onogošt, odnosno mjestu poznatom kao bivša Taverna, gdje su Nikšićani ispijali prva piva.

Kako je ranije kazao Srđa Jovović, za početak, planirana je dnevna proizvodnja od hiljadu litara, a želja im je da „Mammut“ pivo bude dostupno širom Crne Gore, pa i regiona.

„Naši gosti će imati priliku da vide sam proces proizvodnje, a u savremeno opremljenoj pivnici, na mjestu nekadašnje Taverne, i da degustiraju „Mammut“ piva. Kraft piva se razlikuju od industrijskog, ne podliježu pasterizaciji i praktično su „živa“. „Mammut“ piva će se naći u svim našim objektima širom Crne Gore, ponudićemo ih i našim partnerim, a u početku će se proizvoditi hiljadu litara na dan. U zavisnosti od potražnje, naša pivara će moći i do tri hiljade litara dnevno da ponudi tržištu. Ovo je provjerena tehnologija, a Mađari su prepoznati kao najbolji majstori u njemačkim pivarama. Sirovinu ćemo nabavljati iz raznih djelova svijeta, od Amerike i Novog Zelanda do Austrije, Njemačke, Francuske…“, istakao je Jovović tada.

Kako su kazali iz pomenute kompanije, spojem hmelja, ječmenog slada, vode i kvasca, tehnološkim procesom dolazi se do nefiltriranog i nepasterizovanog piva, bogatog vitaminom B i ono što je najvažnije – bez konzervansa i aditiva. Tržištu će ponuditi specijalnu ediciju u kojoj su se poigrali sa ukusima i aromama.

Leave a Comment