O nama

CRNA GORA kao prepoznata turistička destinacija opkoljena brdima i tirkiznim morem, počiva na autentičnim prirodnim bogatstvima. Od najviših planinskih vrhova pa sve do pješčanih plaža, satkana je od najfinijih pejzaža. Centralno mjesto u državi, ne slučajno, zauzima NIKŠIĆ, grad koji krije tajnu nastanka CRAFT PIVA.

Njegove kotline, podzemne vode bogate mineralima, rijeke koje svojim brzacima simbolizuju temperament Nikšića odigrale su najvažniju ulogu u samoj proizvodnji Craft-a. Imali smo tu sreću, ali i privilegiju da vodu kao ključan sastojak piva crpimo iz prirodnih predispozicija. Istorija Nikšića obavezala nas je da ovu ideju koja je oduvijek tinjala oživimo upravo u podrumu hotela Onogošt, odnosno mjestu poznatom kao ex Taverna gdje su Nikšićani ispili prva piva. Danas, ta ideja je postala djelo koje će jednog dana biti muzej pivarstva.


Craft pivarstvo je zanatska vrsta koja se, za razliku od industrijske, oslanja strogo na kvalitet, a ne na količinu. Zbog toga, craft nje samo pivo već jedinstveni stil života.

Spojem HMELJA, JEČMENOG SLADA, VODE i KVASCA tehnološkim procesom dolazimo do nefiltriranog i nepasterizovanog piva, bogatog vitaminom B i ono što je najvažnije – BEZ KONZERVANSA I ADITIVA. Tržištu nudimo specijalnu ediciju u kojoj smo se poigrali sa ukusima i aromama, pa će vaša čula zasigurno uživati u recepturama pomiješanim od najboljih sirovina.
PIVARA je kapaciteta hiljadu litara po kuvanju, a raspolažemo sa 12 fermentora kapaciteta od po dvije hiljade litara, kao i četiri hiljadulitarska horizontalna ležna tanka, za dodatno bistrenje i odležavanje piva. Čitav sistem, počevši od mlina pa sve do mašine za automatsko pranje i punjenje KEG buradi, povezan je na automatski sistem CIP pranja. Time u potpunosti zadovoljavamo i najstrože svjetske standarde u pogledu higijene procesne opreme.

Sam brend Mammuta simbolizuje mistiku i snagu koju za vas ponovo oživljavamo, a namijenjen je svim ljubiteljima piva od 18 do 99 godina. Naše proizvode možete dobiti upakovane u burad od 30 i 20 litara, a tu je i specijalno izdanje od 10 litara sa točilicom. S obzirom na to da planiramo da utrostručimo našu ponudu kojom vas nećemo iznevjeriti, u budućnosti će se na tržištu naći i Craft u bocama.